Вивчивши склад цього продукту, ми можемо зробити висновок, що кількість білка у нього істотно перевищує кількість жовтка. А саме в жовтку міститься велика кількість цінних поживних речовин. Завдяки зниженим кількістю жиру і холестерину в цих яйцях вони вважаються більш дієтичними, ніж курячі.
У приготуванні вони досить економні, оскільки їх можна використовувати відразу, а можна розділити на порції і зберігати в холодильнику в закритому посуді. Міцна шкаралупа дозволяє продовжити тривалість зберігання до трьох місяців.
Користь цього екзотичного продукту полягає також в тому, що він здатний надати особливий аромат будь випічці. Також відзначимо, що, незважаючи на свій вітамінний склад, продукт є гіпоалергенним, тому рекомендується до вживання людям будь-якої вікової категорії.
Яйця страуса благотворно впливають на клітини організму і м'язи, тому особливо рекомендовані до вживання спортсменам і людям, що активно займаються важкими видами спорту. Також вони є прекрасним продуктом для профілактики всіх сердечно-судинних захворювань. Єдиним протипоказанням до вживання яєць страуса є індивідуальна їх непереносимість.
Крім кулінарії, цей рідкісний продукт, а точніше - шкаралупу, можна використовувати для унікального подарунка, зробивши з неї чудові вироби або просто, красиво розписавши його фарбами. До речі, з такого матеріалу виходить дуже оригінальний свічник.
Як бачите, страусині яйця - дуже цікавий і не менш корисний продукт, тому спробувати таку страву хоча б раз в житті зобов'язаний кожна людина.
Харчова цінність в 100 грамах
Страусине яйце містить таку кількість вітамінів, мікро- і макроелементів:
Білки -12,5 м
Калій - 0, 54 м
Вітамін Е - 116 г.
Жири - 11,8 м
Фосфор - 0, 79 м
Вітамін В2 - 1,8 м
Вуглеводи - 0,7 м
Кальцій - 0,69 м
Зола - 1 м
Вітамін А.
Вода - 74 г.
Каротиноїди - 36,6 м
Декоративні вироби з шкаралупи
Після приготування страви можна залишити шкаралупу для оригінальних виробів з природного матеріалу. Товщина стінок в самих товстих місцях може досягати 5-6 мм, а значить немає ніяких перешкод не тільки для різноманітної художнього розпису, а й для фізичної гравіювання.
Якщо акуратно розкрити страусине яйце, висушити його і правильно обробити - можна виготовити красивий, оригінальний світильник, вазу для квітів, підставку під різноманітні предмети і багато-багато іншого. Наша ферма є одним з найбільших постачальників страусиної продукції не тільки в регіоні, але і по всій Україні, а безліч довідок, наданих державними і приватними ветеринарними службами, дадуть впевненість у надійності та безпеки для здоров'я.