Вартість квитка

Дитячий:
до 7 років - безкоштовно
від 7 до 14 - 50 грн / чол
Дорослий від 14 років - 100 грн
+38 (067)-799-67-92
+38 (067)-762-82-16
e-mail: [email protected]

Зоопарк

   М'ясо страуса низькокалорійне, але багате білком, який повністю засвоюється організмом. Поряд з м'ясом індички вважається дієтичним продуктом, рекомендованим для здорового і дієтичного харчування. Мало продуктів тваринного походження можуть похвалитися таким же рівнем засвоюваності.

 

Чим корисне м'ясо страуса

   Вважається дієтичним продуктом (філе містить 1.2% жиру), володіє дуже низьким вмістом холестерину (близько 32 мг на 100 г) і високим вмістом білка (близько 22%). У 100 г м'яса міститься:

  • близько 22 мг марганцю;
  • 280 мг фосфору;
  • 350 мг калію.
  • особливості приготування

В Україні м'ясо страуса переробляється на:

  • філе;
  • стейки;
  • ростбіф;
  • в'ялене сухе;
  • ковбаси;
  • фарш і промислове м'ясо.

Велика частина їстівного м'яса береться з тазостегнової області.

   У більшості інших видів подібної продукції низький вміст жиру призводить до його жорсткості і сухості. В цьому відношенні страусине м'ясо є винятком - філе і біфштекс зі страуса при правильному приготуванні виключно ніжні на смак. Філе добре вбирає різні спеції, що дозволяє використовувати його для приготування страв мексиканської, китайської та італійської кухні.

   Маючи високі гастрономічними властивостями, його досить просто готувати. Однак і тут є деякі труднощі: потрібно уважно стежити за тим, щоб не пересушити, не перетримати м'ясо на вогні, зберегти його природний насичений смак. М'ясо страуса готують на грилі і барбекю, додають в салати, варять з нього супи, а також роблять рагу і котлети.

   Не варто подавати складні соуси і багаті гарніри: чим простіше, тим краще. Соуси з червоного і білого вина і м'ясного бульйону, або вина і оливкового масла взагалі вважаються одними з кращих варіантів для страв з великої африканської птиці. На гарнір можна запропонувати овочі-гриль, відварну картоплю, листові салати. Хоча спаржа або лісові гриби з м'ясом теж дають дуже цікаве поєднання смаку.

Як нас знайти